Favorieten

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 13:41

Mijn favorieten

Iedereen heeft producten die hij of zij vaak gebruikt of de één vindt iets lekkerder zitten dan het andere. Zo heeft iedereen toch zijn eigen voorkeur. Graag wil ik jullie meenemen naar wat mijn favorieten producten zijn en die ik veel gebruik.  Zelf doe ik nu ruim 5 jaar aan crossfit. In de afgelopen 5 jaren heb ik veel geleerd, maar wat ik merkte, is dat goede spullen toch wel een must is. Ik heb hieronder een aantal artikelen neergezet die ik zelf dagelijks gebruik bij de trainingen. Per product zal ik dit ook toelichten.

Product 1 (hand grips)

Als je begint met crossfitten wil je natuurlijk zo snel mogelijk veel pull ups achter elkaar doen en als dat dan eindelijk lukt, ook nog maar wat bar muscle ups. Ik merkte dat ik redelijk snel wat meer pull ups achter elkaar kon doen. Een kleine beetje chalk en gaan. 5 pull ups en huppa, niks aan de hand. Tot dat er in een workout voorbij kwam. 50 pull ups for time. Ik deed ze zonder hand grips. Na 20 pull ups kreeg ik al blaren op mijn handen en na de 50, lagen mijn handen helemaal open.

Nu met de Carbon Leather hand grips heb ik daar totaal geen last meer van. Ze geven een goede grip om te stang om veel pull ups achter elkaar te doen zonder dat ik er blaren van kreeg op mijn handen. En ja, dan gaat er een wereld open. Goede kwaliteit en nu eindelijk ook betaalbaar.

Eindelijk kunt u kipping of butterfly pull ups! Alleen u haalt uw handen continu open waardoor u weer een aantal dagen geen stang meer vast kan houden. Dit voorkomen wij met de carbon leather hand grips van WKsportsgear. Onze 3 holes hand grips zijn ontworpen voor meer comfort en grip tijdens een uw training. De hand grips van WKsportsgear zijn uitstekend geschikt voor gymnastics in CrossFit workouts, pull up en weightlifting en ideaal voor pull ups, toes to bar, chest to bar, muscle ups etc.

Ook voor startende Crossfitters zijn deze grip perfect. Ze zijn maar 2 mm dik, dus je gevoel met de bar blijf je houden. 

Producteigenschappen:

 • Gemaakt van carbon synthetisch leer
 • Zeer goede grip
 • Licht gewicht; 2 mm dikte
 • Geschikt voor mannen én vrouwen
 • Leverbaar in meerdere maten: S, M, L, XL*

 

*Om achter de juiste maat te komen adviseren wij u om uw hand op te meten:

 1. Meet vanaf de bovenkant van uw handpalm (de onderkant van je middelvinger) tot aan het begin van uw pols.
 2. Bepaal op basis van het onderstaande schema welke maat hand grip perfect is voor u:
  Maat S: 10,5cm
  Maat M: 11cm
  Maat L: 11,5cm
  Maat XL: 12cm

Kies bij twijfel voor één maat groter.

Product 2 (weight vest)

Met een gewichtsvest ga je echt even next level. 9 kilo om je lichaam is toch een aardige belasting. Het was mei 2015 en toen kwam de workout:MURPH op het programma. Dat wilde ik uiteraard met een vest proberen. Echter had ik geen vest, dus leende ik er 1 van iemand. Ik heb Murph toen gedaan, maar het vest zat niet lekker. Ik heb toen een plate carrier aangeschaft en tot de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.  Het gewicht is goed verdeeld en het vest sluit goed aan om het lichaam. Je voelt de kwaliteit en dat het stevig is.

Groen vind ik het beste bij mij passen door mijn groene achtergrond bij defensie.

 

 

Het weighted vest van WKsportsgear sluit uitstekend aan om het lichaam tijdens de vele oefeningen waarvoor dit vest ideaal te gebruiken is: o.a. tijdens hardlopen, push ups, squats, pull ups en lunges. Deze vesten worden veel gebruikt bij defensie, waar ze plate carriers genoemd worden. Zij leggen er kilometers mee af en er worden meerdere acties verricht met een plate carrier om het lichaam. Onze vesten zijn net zo sterk, maar uiteraard niet kogelwerend.

Het weightvest van WKsportsgear is 9 kilo (kan iets afwijken naar boven i.v.m. grote productie) oftewel 20Lbs; het voorgeschreven gewicht voor CrossFit workouts. Ons vest is daarnaast voorzien van het zogeheten “MOLLE” systeem. Je kunt hierdoor eenvoudig een tasje met veldfles of andere goederen bevestigen aan je vest, bijvoorbeeld als je een keer de bergen in gaat of een stevige wandeling maakt.


Product eigenschappen:

 • Weight vest sluit goed aan om het lichaam
 • Vest weegt circa 1.4kg
 • 2 platen van circa 3.8kg
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Inclusief gratis Nederlandse vlag patch
 • Inclusief gratis WKsportsgear Patch

Haal meer uit uw training met het WKsportsgear weightvest!

 

-Note: Ga niet in 1 keer voluit met een weightvest. bouw dit rustig op om blessures te voorkomen